Airco compressor maakt lawaai

Wat te doen bij geluidsontwikkeling van de aircocompressor , dit filmpje legt het stap voor stap uit. Onder de volgende omstandigheden zorgen storingen aan sommige componenten van de airco voor een abnormale druk aan aanzuig- en hogedrukzijde. Dit fenomeen veroorzaakt bijgeluiden bij de compressor die niet veroorzaakt worden door de compressor zelf. De volgende oorzaken veroorzaken het bijgeluid.

Een servicebeurt heeft daar ook geen effect op, dat betreft alleen de vulling met koelmiddel. Waarschijnlijk een stomme vraag, maar moet ik dan aan de riem draaien of aan de compressor zelf?

Mijn airco maakt ook lawaai , maar dat lijkt bij de fan vandaan te komen. Het airconditioning -systeem heeft een bepaalde druk in het systeem nodig om goed te kunnen functioneren. Als het systeem over onvoldoende koelmiddel beschikt dan zullen de kleppen in de compressor gaan resoneren. Hierdoor maakt de airconditioning lawaai. Regelmatig onderhoud aan uw airconditioning voorkomt . De aircopomp is vervangen maar of er nog meer werkzaamheden zijn verricht is dus beetje vaag.

Puur alleen de aircopomp vervangen is in een uurtje gebeurt. Dit valt me al een tijdje op. Dit is een vrij stille combinatie (kom van een Octavia RS diesel).

Nu hoor ik de laatste tijd een soort donkere fluittoon. Het heeft een beetje weg van een turbofluit. Echter, het lijkt uit het ventilatie systeem te komen. Heb een beetje geprutst, en het . Als de auto stationair draait maakt de aircopomp een ratelend gelui iets gas geven en het is stil.

Het was vreselijk irritant tijdens het rijden. Nu is de auto bij de garage geweest en hebben ze de vorig keer koudemiddel toegevoegd en eveneens de multiriem en een spanrol vervangen. Hierna was het geluid een stuk . Bij het feit dat de compressor binnen korte tijd lawaai maakt , denk ik aan vloeistofslag. Wat is de schade aan de compressor ? Is deze van binnen bekeken?

Is er steeds een nieuwe . Eergisteren vertrok ik uit de parkeergarage en direct hoorde ik een gierend geluid wat ik anders nooit hoorde. Beetje bang gemaakt door deze geluiden heb ik hem direct afgezet en vlug even gekeken. Toen ik de airco uitzette was het geluid direct . Bij mij was het eerst ook bijgevult bij de dealer, en na maand had ik het weer. En nu is het bijgevult door VAGtechniek, en ik rij nu al een halfjaar zonder suizen.

Het is in ieder geval goedkoper als een nieuwe aircocompressor.

Dit is of was mijn eerste auto met een goede werkende ac. Daarom ik heb een paar vragen : De distributieriem drijft toch ook de ac compressor aan ? Draait dan de ac compressor altijd mee ? Wanneer de airco wordt ingeschakeld hoor je even later als je toeren maakt dat zoemend geluid meegaan. Het is ook overigens niet altijd als de airco aanstaat, lijkt wel alleen als de compressor aanslaat. En dacht dat het systeem zo werkte dat de multiriem altijd draait voor de dynamo en airco , maar dat ie . Het probleem wat ik heb met de airco van de buren is, dat hij continu aanstaat en flink bromt. Het is de poelie van de aircopomp welke deze herrie maakt.

Volgens Auto Electra is het de hele magneetkoppeling van de compressor van de airco die heen en weer zwiept en niet alleen de binnenpoelie daarvan. Airco van buur maakt continu lawaai. Ik heb een vmet climate control van. Ik had alleen geen idee dat dat geluid zo onschuldig was als in dat topic duidelijk wordt, ik vreesde meteen al voor de compressor :P.

Het plaatje achter de centrale moer zit los en draait los t. Het lijkt mij dat dit plaatje vast met de as verbonden. De druk in het systeem is net voldoende om de compressor in te schakelen maar vanwege onvoldoende koudemiddel gaan de kleppen in de compressor resoneren. Het probleem is echter niet op te lossen door alleen de compressor te vervangen , het systeem zal gespoeld moeten worden, de onderdelen zoals .