Claxon auto werkt niet

Vervolgens wilde ik vandaag even toeteren en doet de toeter het opeens niet meer! In de auto zitten zekeringen (van die ronde dingen) en die zijn allemaal heel en alles wat volgens het instructieboekje over deze zekeringen gaat functioneert gewoon. Daar kan het -dus- niet aan liggen.

Nou ben ik niet heel technisch aangelegd ofzo, en weet ik dus ook niet wat er allemaal precies aan de hand kan zijn, dus wilde ik graag weten waar ik naar . Opeens deed mijn claxon niet meer,zekering is goe claxon zelf getest en die blijkt ook te werken ,krijg geen spanning op de draden bij claxon ,en ik hoor geen relais. Claxon blijft gaan en verlichting werkt.

Dat bemoeilijkt het zoeken naar stroomstoringen en is een methode die in mijn tijd als automonteur niet voorkwam. Als de claxon werkt is het de hendel die defekt is. En de garage weet ook niet direct wat het is. De claxon werkt niet meer ! Is een defecte claxon een APK afkeurpunt? Dan moet ik heel snel gaan zoeken naar de fout in het elektrische circuit van de claxon , want de claxon doet het gewoon op een losse accu,maar niet in de auto.

Is euro veel voor een schakelaar van de sloop? De toeter van mijn Suzuki swift werkt nu sinds een paar weken niet meer, en al meerdere dingen geprobeerd. De zekering is het niet , want die lijkt nog heel, en de alarmlichten zitten op dezelfde zekering en die werken nog – Nieuwe toeter erin.

Mijn vader heeft dus al naar de auto gekeken en de toeter . Stekker van volkswagen op de aansluiting van de claxon van de mercedes gemacgivert en die in auto gemonteer druk op de claxon en geen geluid. Indien dat klopt dan gaat het rechtstreeks aansluiten van een ouderwetse claxon op de reeds aanwezige draden niet werken. Mijn claxon werkt niet , staat helaas niet in het electrisch schema van mijn boek so wirds gemacht, maar hij lijkt op zekering te zitten, waar ook de. Defect is hij niet want wanneer ik hem rechtstreeks aan de accu verbind doet ie het wel. De draden op het stuur.

Meet dus met een spanningzoeker of er spanning bij de claxon is, maar wel eerst de auto op contact zetten. Het probleem kan natuurlijk ook nog in . Alleen als ik hem een tik gaf met de hame dan deed hij het even. Dus een nieuwe claxon (12v) aangeschaft. Alleen deze werkt wel als ik hem op de accu test direct, maar gemonteerd in de auto doet hij niets. Zoals iedereen ben ik ook op zoek gegaan naar een zekering.

Ik kan zowel in de auto als in het boekje deze niet vinden, waardoor ik twijfel of deze gezekert is. Weet iemand dit toevallig ? Of misschien dat de claxon zelf weleens stuk gaat ? Ik zal vanavond eens gaan meten of ik spanning op de claxon. Door trillingen in de stuurkolom kan de toeter plots niet meer werken, ondervonden sommige bestuurders aan den lijve. Alle betrokken klanten hebben een brief gekregen met de vraag om het euvel kosteloos bij de .

Als ik de toeter-knop indruk hoor ik t relais tegen t schutbord schakelen. Beide zekeringen (30A in de auto zekeringkast en 20A in t relaisbakje zijn goed). Het relais is dus ook goed. Herhaaldelijk (tot keer) op het stuur drukken en dan doet hij het wel.

Het is zo een beetje lastig, een ram op het stuur bij nood laat geen getoeter horen. Maar tot mijn verbazing kwam ik erachter dat de claxon niet werkt (op beide schakelaars). Bij deze auto werkt de claxon helemaal niet. Wij willen een paar metingen doen maar in mijn documentatie staat allen een schema van motor elektronica, heeft iemand voor mij het schema van de claxongemeten geen voeding op de claxonIk las ook.

Kan je dat nog iets uitgebreider uitleggen?