Zelf vervangen radiatorknop

Oude radiatorkranen vervangen door nieuwe thermostatische kranen? Deze klusvideo toont je hoe. In dit filmpje demonstreren wij hoe je de thermostaatkranen van Comap, Danfoss , Heimeier, Herz en. Nu heb ik hen gecontact en zij rekenen voor het vervangen van de radiatorkraan (inclusief bevriezen) exclusief de nieuwe kraan zelf 1euro, is dit redelijk?

Als ik de hoofdafsluiter in mijn woning kan vinden, hoe zou ik het dan zelf kunnen doen? Krijg ik dan niet heel veel lucht in het systeem als ik het .

Hoe vervangen van thermostaatknop door gewone. Wij vervangen uw radiatorknop tegen lage kosten! Het vervangen van een radiatorknop is een klus die u zelf kunt uitvoeren, maar u heeft ook de optie om deze . Als je de kraan gaat vervangen , zet dan eerst de hoofdkranen dicht van de aanvoer en de retour. Als je enkel de aanvoerleiding afsluit krijg je nog water langs de retourleiding.

Staat er aan je radiator een afsluitkraantje op de retourleiding? Anders kan je dat ook dichtzetten om de retour van je radiator af te. Ik heb blokverwarming, kan ik zelf mijn radiatorknop eraf schroeven, en vervangen ?

En ik wil graag een centrale regelaar voor de temperatuur in mijn woonkamer. Een eigen CV nemen en de blokverwarming loskoppelen is geen optie. Veel te duur, en geen ruimte voor de CV ketel. Zowel in uw badkamer op de radiator als bij uw vloerverwarming zullen er regelknoppen zijn gemonteerd.

U kunt zelf alles afstellen naar behoefte en zo hout u een goede controle over uw stookkosten. Ik denk dat wij ongeveer hetzelfde type hebben, alleen nieuwer. Bij installatie stond er provisoir een klein draaiknopke op dat achteraf door de echte knop vervangen is.

De knop die bij u afgebroken is dus. Normaal gezien moet ge niks open gooien, maar als da wel zo moest zijn zou ik het nie zelf doen. Als u handig bent, is het aan te raden deze zelf te vervangen. Als u dit niet kunt, kunt u het beste een loodgieter inschakelen.

Besluit u de thermostaatknop zelf te vervangen , is het belangrijk om te weten om. Een radiatorkraan vervangen , in oudere cv-installaties zijn veel radiatoren nog uitgerust met de gewone kranen die met de hand geregeld kunnen worden. En je zult moeten kijken hoe de knoppen nu gemonteerd zijn. Ze kunnen met snelkoppelingen zijn zoals Nasha hierboven beschrijft, maar ook gesoldeerd.

En dan is het beduidend meer werk, want die zul je of moeten afzagen of losbranden en dan zul je zelf snelkoppelingen moeten aanbrengen. Waar moet ik rekening mee houden? Moeten de buizen ook ontlucht worden of kunnen de draaiknoppen zondermeer vervangen worden?

Alvast bedankt voor je hulp! Zoals in een ander topic beschreven hebben mijn man en ik een huis gekocht! Nu willen we de radiatorknoppen boven vervangen. Met thermostatische radiatorkranen kan je de temperatuur per ruimte regelen en je bespaart er energie mee.

Ik wil een gewone draai-kraan van de verwaming vervangen door een thermostaatkraan. De kraan heb ik al (lag nog in een doos op zolder) maar als ik het spulletje zo bekijk gaat het niet passen. De thermostaatkraam verwacht een pinnetje in te moeten drukken om de waterdoorvoer te . Hoe kan ik deze eraf halen en vervangen voor een nieuwe? Hallo Anjo, Misschien kijk ik er wel te gemakkelijk tegenaan, maar waar zie je een probleem om die kraan te vervangen ? Een beetje afhankelijk van het merk zijn er globaal typen verbindingen met de kraan zelf. Complete kraan vervangen hoeft overigens ook geen drama te betekenen.

Je hoeft zelf geen CV ketel te hebben die ook veel geld kost. Ik ben al even bij de lokale doe-het- zelf -zaak geweest, maar daar werd mij verteld dat dit helemaal geen radiatorkraan maar een afsluitkraan is. Hoe je daar alsnog een thermostaatkraan op aan kan sluiten, was hen niet duidelijk.

Wat heb ik nodig om hier een thermostaatkraan op aan te sluiten?